19 Mayıs 2019 Pazar

BAĞDAT CADDESİ'NDE 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs 1919 Milli Mücadele'nin 100.yılı Bağdat Caddesi' nde coşkuyla kutlandı.


19 Mayıs 1919 Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasını ve milli mücadelenin 100.yılını kutlamak için yediden yetmişe herkes Bağdat Caddesi'ne akın etti. Kadiköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, milli mücadelemizin 100.yılını vatandaşlar ile birlikte Bağdat Caddesi'nde; Suadiye'den başlayan Göztepe'de sona eren yürüyüşe belediye otobüsü ile eşlik etti. 

19 Mayıs Bayramı, coşkulu vatandaşların korteji ile bir şölene dönüştü. Kırmızı beyaz şanlı Türk bayrakları ve kırmızı beyaz Kadiköy Belediyesi otobüsü ünlü sanatçaların (Yaşar, Haluk Levent, Edip Akbayram, Volkan Konak vb.) seslendirdiği milli marşlar ile yer gök bu özel ve güzel günü kutladı. Kutlamalar mini bir konser ile devam etti.

Kadiköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, Göztepe Botanik Parkı'nın önünde vatandaşlarla buluştu ve vatandaşların bayramını kutlayan bir konuşma yaptı. Konuşmasında öncelikle milli mücadelenin öneminden bahsetti, daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan Kurtuluş Savaşını başlatmasının önemini vurguladı. Yeni başladığı görevinde Kadiköy ile ilgili projelerini bir kez daha halkla paylaştı ve konuşmasının sonunda 'Daha çok Kadiköy' ve gençlerin önünü açmak için çalışmaya söz verdi.


Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum ve her sene daha çok coşku ve birlik içinde kutlanmasını diliyorum.

















Haber ve Fotoğraflar: Egemen Salman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder